In luna martie a anului 2020 vor incepe lucrarile la Spitalul Metropolitan Bucuresti

0
61

in luna martie a anului 2020 vor incepe lucrarile la Spitalul Metropolitan Bucuresti, a declarat primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, care a anuntat ca a fost finalizat studiul de fezabilitate.

”Spitalul Metropolitan Bucuresti (…) va avea aproape 1.000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continua, 31 de sali de operatie, dar si sali pentru investigatii imagistice si medicina nucleara. Spitalul va asigura pentru bucuresteni si pacientii din tara nu doar servicii medicale la standarde de excelenta, ci si functii complementare, centru de excelenta si campus universitar”, a declarat primarul general Gabriela Firea, citata intr-un comunicat.

Potrivit proiectului, complexul va include trei corpuri de cladire cu destinatia spital, un turn cu 12 etaje dotat cu heliport si in cadrul caruia se vor regasi spatii de cazare pentru rudele pacientilor si cabinete medicale, o cladire pentru gradinita si cresa, un bloc cu locuinte pentru personalul medical si spatii verzi. Unitatea va avea un Compartiment de Primiri Urgente.

Investitia este de 400 de milioane de euro, pentru cladirea spitalului si dotari. Cladirea Spitalului Metropolitan, circuitele medicale precum si dotarea cu aparatura ultramoderna se vor finaliza in trei ani, potrivit Primariei.

Anual, vor fi tratati in regim de spitalizare continua circa 45.000 de pacienti, iar in sistem ambulator, peste 280.000.

Articolul precedentPatru vieti, salvate dupa o prelevare de organe la Spitalul Universitar
Articolul următorInterviu cu dr. Dana Craiu: Ce trebuie sa faca parintii in cazul in care copilul sufera o criza epileptica?