O noua cladire se va construi pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Cronice Siret

0
53

Ambulatoriul Spitalului de Boli Cronice Siret se va extinde si va fi dotat cu aparatura moderna pentru ca locuitorii din zona sa aiba mai usor acces la serviciile medicale. Primarul orasului Siret a anuntat ca va fi construita o noua cladire in care se vor deschide mai multe cabinete, printre ele fiind cel de neurologie, cardiologie sau acupunctura.

intrega investitie se va ridica la aproape 2,5 milioane de euro. in acest sens, primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, şi directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord Est, Vasile Asandei, au semnat contractul de finanţare, investitia urmand sa fie realizata pana in anul 2022.

„Obiectivul general al proiectului este extinderea ambulatoriului integrat prin construirea unei cladiri noi şi dotarea acesteia in vederea creşterii accesibilitaţii la servicii de ingrijire medicala a populaţiei situate in zona de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, in special a persoanelor sarace şi a celor cu acces redus la servicii de sanatate.”, a scris pe facebook primarul Adrian Popoiu.

in cadrul cladirii nou construite se va infiinţa un laborator de imagistica care va fi dotat cu computer tomograf şi cu osteodensitometru, astfel bolnavii nemaifiind nevoiti sa se deplaseze la spitalele din Radauţi sau Suceava.

”in vederea largirii paletei de afecţiuni ce vor putea fi tratate, prezentul proiect propune extinderea funcţionala a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, cu urmatoarele cabinete: neurologie, cardiologie, acupunctura. De asemenea, in domeniul Balneofizioterapiei (BFT) se propune crearea de noi sali de tratament in urmatoarele domenii: bai galvanice, impachetari parafina şi namol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizata. De asemenea, va fi infiinţata o sala de hidroterapie, serviciu nou, cuprinzand un bazin cu apa sarata, jacuzzi şi saune”, a scris Popoiu intr-un mesaj pe facebook.

De asemenea, in ambulatoriul de recuperare fizica şi balneologie se va deschide o sala de tratament pentru recuperare neuromotorie computerizata, destinata pacientilor cu dizabilitati locomotorii.

Articolul precedentPatru vieti, salvate dupa o prelevare de organe la Spitalul Universitar
Articolul următorInterviu cu dr. Dana Craiu: Ce trebuie sa faca parintii in cazul in care copilul sufera o criza epileptica?