În ce condiții pot renunța elevii la masca de protecție la orele de sport. Decizia Ministerului Sănătății

0
30

Ministerul Sănătății (MS) anunță că susține „ferm” purtarea măștii în timpul orelor de sport care se desfășoară în interior, având în vedere incidența în creștere a cazurilor de COVID-19 de la reluarea cursurilor în format fizic și evoluția infectărilor cu tulpina britanică a SARS-CoV-2. În schimb, activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

Ministerul Sănătății subliniază că în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere.

”Măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare. Mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive”, precizează Ministerul Sănătății.

Ad in title

Ministerul Sănătății precizează că, de la reluarea cursurilor în format fizic încidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut. De asemenea, s-a înregistrat o creștere a cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate.

Potrivit sursei citate, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

  • 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
  • 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
  • 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021;

Decizia Ministerului Sănătății a avut la bază și numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

Articolul precedentPetiție a mai multor medici pentru desființarea împărțirii spitalelor în “COVID/Non-COVID”
Articolul următorVaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca, administrat și persoanelor peste 65 de ani, în Viena