Vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca, administrat și persoanelor peste 65 de ani, în Viena

0
27

Autorităţile capitalei austriece au anunțat, miercuri, că în Viena va începe ”de îndată” administrarea vaccinului de la AstraZeneca împotriva COVID-19 şi locuitorilor cu vârsta de 65 de ani şi peste, în pofida anunţurilor iniţiale despre o lipsă de date privind eficacitatea acestuia la vârstnici, transmit dpa şi APA.

Decizia survine la scurt timp după ce Franța a extins administrarea acestui vaccin la persoanele între 65 și 75 de ani.

”În prezent este vorba despre viteză şi ştim că vaccinul de la AstraZeneca este eficient şi în cazul persoanelor mai în vârstă”, a declarat Michael Binder, directorul medical al Asociaţiei spitalelor din Viena, într-o conferinţă de presă.

Ad in title

Tot miercuri, guvernul austriac a anunţat că un focar cu varianta sud-africană a coronavirusului, apărut în landul Tirol, va fi combătut printr-o campanie de vaccinare în masă.

Într-un proiect pilot, districtul Schwaz va primi 100.000 de doze de vaccin, ce vor fi livrate cu sprijinul UE, a indicat guvernul.

Imunizarea adulţilor din Schwaz, district cu aproximativ 84.000 de locuitori, cu vaccinul de la Pfizer/BioNTech va începe săptămâna viitoare.

Scopul proiectului pilot este strângerea de date despre eficienţa acestui vaccin împotriva variantei sud-africane a SARS-CoV-2.

În alte părţi ale Austriei, până acum au fost vaccinate doar persoane în vârstă şi cu boli cronice.

Articolul precedentÎn ce condiții pot renunța elevii la masca de protecție la orele de sport. Decizia Ministerului Sănătății
Articolul următorPlachetă onorifică pentru dr. Emilian Imbri, la încheierea mandatului