In 2015 se implinesc 15 ani de la efectuarea primului transplant hepatic reusit in Romania

0
46

in 2015 se marcheaza implinirea a 15 ani de la efectuarea primului transplant hepatic reusit in tara noastra.

Mai exact, prima operatie reusita de transplant hepatic din Romania a fost realizata de prof. univ. dr. Irinel Popescu la Institutul Clinic Fundeni in data de 15 aprilie 2000, acesta fiind practic momentul istoric care a marcat debutul activitatii romanesti de transplant.

incepand cu anul 2000, numarul operatiilor de transplant hepatic a inregistrat o crestere anuala progresiva, cu o evolutie spectaculoasa in 2013 si cu deschiderea unui al doilea program de transplant hepatic in 2014 la Spitalul Clinic Sf. Maria din Bucuresti. in 2015, sunt inregistrate peste 650 de operatii de transplant hepatic, efectuate in ultimii 15 ani, potrivit unui comunicat de presa.

Realizarile obtinute in toata aceasta perioada nu ar fi fost posibile fara o colaborare internationala temeinica. Momentul aniversar va fi celebrat in cadrul Simpozionului HBP ce isi va deschide portile in data de 25 martie 2015, alaturi de personalitati de marca ale chirugiei de transplant hepatic din Elvetia, Turcia, Bulgaria, Serbia si Republica Moldova.

Articolul precedentAcoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii
Articolul următorIn Romania, tuberculoza ramane o problema prioritara de sanatate publica