ICF va prelua activitatea de hematologie a Institutului National de Hematologie Tranfuzionala „Prof. dr. C.T. Nicolau”

0
247

Activatatea de hematologie a Institutului National de Hematologie Transfuzionala „Prof. Dr. C.T. Nicolau” va fi preluata de cattre Institutul Clinic Fundeni, potrivit unui proiect de lege dezbatut astazi, 9 februarie 2015, la Ministerul Sanatatii.

Mai mult decat atat, noul Institut National de Transfuzie Sanguina „Prof. Dr. C.T. Nicolau” va pune la dispozitia Institutului Fundeni, cu titlu gratuit, pentru o perioada de 49 de ani, spatiul necesar desfasurarii activitatilor de tratament al hemofiliei si talasemiei. De asemenea, Institutul Fundeni va prelua personalul din cadrul structurilor care desfasoara activitate de hematologie cu mentinerea drepturilor salariale conform legislatiei in vigoare.

insa, potrivit managerului Institutului Clinic Fundeni, conf. univ. dr. Carmen Orban, spatiul care ar urma sa intre sub administratia institutului nu detine autorizatie de functionare, fapt ce pune in pericol siguranta pacientilor.

„Pacientii cu hemofilie si talasemie trebuie tratati in conditii civilizate si autorizate. Nu pot sa preiau ceva neautorizat. Avand in vedere modul de organizare actual al Institutul National de hematologie Transfuzionala nu cred ca spatiul respectiv va primi autorizatia de functionare. Am vazut aceste spatii si concluzia mea este ca nu poti asigura asistenta medicala acestor pacienti. Nu este un spatiu destinat activitatii medicale”, a precizat conf. univ. dr. Carmen Orban, in timpul dezbaterii.

Reamenajarea noului spatiu destinat activitatii de hematologie va fi gata in trei saptamani, dupa cum au declarat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Articolul precedentOrganizatia Mondiala a Sanatatii: Anual 3,2 milioane de oameni mor din cauza lipsei de activitate fizica
Articolul următorCampanie de sustinere sociala a pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta