Campanie de sustinere sociala a pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta

0
22

Asociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta va derula proiectul „Sprijin social pentru aderenta la tratament a pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta”.

Campania a inceput in decembrie 2014 si va dura pana in mai 2015, perioada in care pacientii cu tuberculoza multidrog rezistenta din sase judete vor primi 350 de pachete sociale care contin hrana si obiecte de igiena, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.SanatateaTv.ro .

Prin acest proiect se urmareste de asemenea cresterea nivelului de informare si constientizare a pacientilor cu privire la TB MDR. Pentru acest lucru, pacientii vor primi impreuna cu pachetele sociale si materiale informative.

Ad in title

Derularea unei astfel de campanii vine ca urmare a faptului ca in Romania, in fiecare an, tuberculoza ucide 1.000 de persoane si afecteaza alte 16.000, majoritatea din randul populatiei tinere si active. Mai mult decat atat bolnavii de tuberculoza rezistenta primesc adesea diagnosticul tarziu, iar multi dintre ei nu beneficiaza de tratament complet si de calitate si nici de masuri de protectie sociala.

Mai mult decat atat, milioane de romani sunt expusi la tuberculoza (TB) si risca sa o dezvolte, caci populatia este insuficient informata cu privire la afectiune si la caile de infectare. Romania este tara cea mai afectata de tuberculoza, din Uniunea Europeana.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentICF va prelua activitatea de hematologie a Institutului National de Hematologie Tranfuzionala „Prof. dr. C.T. Nicolau”
Articolul următorOrganizatia Mondiala a Sanatatii: 50 de milioane de oameni din intreaga lume au epilepsie