Iasi: Prelevare de organe la Spitalul de Neurochirurgie; donatorul este un copil in moarte cerebrala

0
244

O noua prelevare de organe a fost efectuata, in noaptea de sambata spre duminica, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, donatorul fiind un copil de 10 ani aflat in moarte cerebrala.
Beneficiarii transplantului sunt copii atat din ţara, cat şi din strainatate. S-au prelevat, dupa ce a fost primit acordul familiei, ficatul, rinichii, cordul şi plamanii.
„Este a doua prelevare facuta de la un copil in mai puţin de o saptamana. (…) Din pacate, fiind un copil atat de mic nu au fost receptori pediatrici pentru toate organele pe teritoriul Romaniei. Au venit echipe medicale de la Eurotransplant, respectiv pentru plamani de la Viena, pentru cord de la Hanovra şi pentru ficat de la Bonn. Toate transplanturile le-au facut tot la copii”, a declarat Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, citata de Agerpres.
Ea a precizat ca plamanii au fost transplantaţi unei fete de 15 ani, care suferea de fibroza chistica, iar ficatul şi cordul la copii cu varste de aproximativ 10 ani.
„La noi in ţara transplant de plaman la copii nu se face, la ficat se face, dar acum nu aveau un receptor. Unul dintre rinichi a fost transplantat la Spitalul Parhon la un copil tot cu varsta de aproximativ 11 ani, iar cel de-al doilea rinichi e in drum spre Cluj”, a menţionat Neagu. 

Articolul precedentPizza, hamburgerii şi cartofii prajiţi vor fi incluse din nou in meniurile cantinelor din colegiile americane
Articolul următorPeste patru milioane de locuitori din Canada se confrunta cu hrana insuficienta, iar unii mor din aceasta cauza – studiu