Coronavirusul a facut a treia victima in China, peste 200 de oameni sunt infectati

0
264

Epidemia de coronavirus din China a facut a treia victima, iar  numarul celor infectati depaseste 200 de oameni. S-a descoperit si posibila sursa de contaminare – o piata de peste si fructe de mare din provincia chineza Wuhan. Mai multi oameni care luceaza in piata sunt contaminati.

Prezenta acestui nou virus, de tip SARS, a fost raportata si in Beijing si la Shenzen, capitala tehnologica a Chinei, unde mai multe persoane sunt in carantina, pana la stabilirea diagnosticului. De asemenea, s-au raportat imbolnaviri in Japonia, Thailanda si Coreea de Sud. Toti cei infectati au calatorit in provinciachineza Wuhan. 170 de oameni erau in spital luni dimineata, dintre care noua in stare grava.

Specialistii spun ca riscul transmiterii de la om la om a virusul este scazut, dar nu exclus. Pericolul raspandirii coronavirusului este insa cu atat mai mare cu cat urmeaza perioada sarbatoririi Noului An Chinez, cand sute de milioane de oameni vor calatori catre casele natale. Numai in provincia Wuhan, aflata in centrul Chinei, traiesc 11 milioane de oameni, iar orasul capitala este un important nod de transport.

Organizatia Mondiala a Sanatatii nu a emis insa recomdari de evitare a calatoriilor sau a comertului, dar ofera sprijin tarilor asiatice pentru a se pregati de o epidemie. Aeroporturile din Singapore si Hong Kong au introdus testari pentru pasagerii care sosesc de la Wuhan. Acelasi lucru fac, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, aeroporturile americane din San Francisco, Los Angeles si New York.

Un coronavirus asemanator a ucis 774 de oameni , cei mai multi in Asia, la inceputul anilor 2000.

 

 

 

 

 

Articolul precedentPizza, hamburgerii şi cartofii prajiţi vor fi incluse din nou in meniurile cantinelor din colegiile americane
Articolul următorPeste patru milioane de locuitori din Canada se confrunta cu hrana insuficienta, iar unii mor din aceasta cauza – studiu