Un test mult mai rapid si ieftin, care poate sa depisteze toate formele de hepatita C a fost creat de catre oamenii de stiinta de la o universitate americana din Cairo. Testul este rezultatul numeroaselor studii, care arata ca hepatita C afecteaza aproape 10 milioane de egipteni. Daca testele folosite pana acum de catre medicii specialisti depistau boala in doua etape, noua procedura dureaza mai putin de o ora si este mult mai ieftina.

Cercetatorii sustin ca este vorba despre un test lichid, care detecteaza hepatita C cu ajutorul unor nanopartucule din aur. Potrivit universitatii din Cairo, peste 10 milioane de persoane sufera de hepatita C, iar in fiecare an acest virus contamineaza alte 500.000 de persoane.Virusul hepatic C este unul dintre cele periculoasei virusuri hepatice transmis prin sange.

Anual, la nivel mondial, sunt infectate aproximativ 4 milioane de oameni cu virusul hepatic C, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. De asemenea, un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca virusul hepatitei C prevaleaza in tari precum Egipt intr-un procent de 22%, Pakistan cu o rata de 4% si China cu un procent de 3,2%.