Bolnavii cronici vor beneficia de retete compensate in cabinetele medicilor de familie, chiar daca solicita documentele medicale in afara orelor de programare, se arata intr-un comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

in acest sens, Ordinul provind modificarea si completarea Ordinului ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare in anul 2012 a Contractului – cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011 – 2012 se afla in dezbatere publica pe pagina de web a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

„Pana in prezent, pacientii cronici care nu reuseau sa se prezinte in cabinetul medicului de familie la data programata si care refuzau reprogramarea din diverse ratiuni, erau nevoiti sa plateasca contravaloarea serviciilor medicale si nu puteau beneficia de prescriptii medicale in regim compensat. Am cerut reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa modifice aceasta prevedere, astfel incat pacientii sa poata beneficie de medicamente compensate chiar in lipsa unei programari. De asemenea, purtam discutii pentru cresterea valorii punctului per capita la medicii de familie, in limitele bugetare”, a declarat ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.