Taratele sunt obtinute din coaja bobului de grau si sunt o sursa importanta de vitamine (B1,B2, B5, B6 si B12), de minerale si fibre vegetale. Pentru ca au in compozitie glucide, enzime, proteine si acizi nucleici, taratele sunt foarte valoroase din punct de vedere terapeutic.

Medicii specialisti recomanda cura cu tarate atat adultilor cat si copiilor, deoarece riscul de aparitie a efectelor secundare este minim. Taratele sunt indicate in cazul anemiilor, problemelor digestive, de litiaza biliara, problemelor cardiovasculare sau afectiunilor reumatice.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale curei cu tarate este acela ca lupta impotriva obezitatii. Taratele induc rapid senzatia de satietate datorita continutului bogat de fibre vegetale, fiind indicate si in curele de slabire deoarece nu prezinta riscuri si nu provoaca dependenta.

Persoanele care au probleme digestive, in special cu constipatia, pot consuma tarate pe o perioada de doua-trei luni. Cura cu tarate ajuta la detoxifierea organismului, fiind in acelasi timp un remediu excelent in caz de balonare, deoarece enzimele din compozitie faciliteaza digestia.

Pe de alta parte, borsul de putina este eficient in combaterea asteniei, nevrozelor, starilor depresive, insomniei si afectiunilor digestive. De asemenea, fitoterapeutii sustin ca borsul de putina poate fi consumat si atunci cand o persoana sufera de litiaza urinara, de tuberculoza sau de diabet zaharat. Efectele benefice ale taratelor se pot observa si in cazul problemelor dermatologice, ele ajutand la eliminarea acneei. Mastile cu tarate ofera un ten curat, neted, deoarece acestea indeparteaza celulele moarte si impuritatile.