Fondurile pentru Sanatate au fost suplimentatein urma rectificarii bugetului de stat pe 2012. Astfel, Guvernul Romaniei a aprobat alocarea sumei de 150 milioane de lei pentru Ministerul Sanatatii. La aceste fonduri se adauga si cele 350-400 milioane de lei estimate a se colecta din taxa de clawback.

Toti banii vor fi transferati catre Fondul Unic de Asigurari de Sanatate si vor fi utilizati pentru functionarea spitalelor, dar si pentru plata obligatiilor restante, reprezentand bunuri si servicii achizitionate, cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, ale unitatilor sanitare publice cu paturi, indiferent de reteaua sanitara din care fac parte. La aceasta rectificare bugetara prioritate la alocarea fondurilor o vor avea spitalele din reteaua regionala de spitale de urgenta.

De asemenea, actul normativ pentru rectificare bugetara prevede ca, fondurile Ministerului Sanatatii sa poata fi suplimentate din rezerva de stat in caz de necesitate.

Tot in contextul rectificarii bugetare, Ministerul Sanatatii a realocat de la un capitol bugetar la altul suma de 4 milioane de lei pentru a asigura finantarea corecta a programelor nationale de sanatate, prin aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare.