Gripa sezoniera : 30 de copii diagnosticati In ultimele trei zile, In Buzau

0
101

Aproximativ 30 de copii au fost diagnosticati cu gripa sezoniera In ultimele trei zile, In Buzau. Cazurile au fost confirmate In urma testelor rapide, au informat reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau. Acestea au fost directionate la sectia Boli Infectioase, iar cazurile diagnosticate cu infectii respiratorii si pneumonii au ramas internate In sectia Pediatrie, care este ocupata In proportie de 75%.
In judetul Buzau, la sfarsitul lunii ianuarie au fost declarate doua focare de gripa, la Şcoala gimnaziala nr. 7 si la Centrul maternal din municipiul resedinta.
Institutul National de Sanatate Publica a anuntat ca sambata s-a Inregistrat al treisprezecelea deces confirmat cu virus gripa In sezonul 2019-2020. Este vorba despre un barbat In varsta de 53 de ani, din judetul Harghita, care nu era vaccinat antigripal si a fost confirmat cu virus gripal de tip A.

Articolul precedentMinistrul Sanatatii si cel de Interne au anuntat achizitia, In regim de urgenta, a unor echipamente pentru combaterea si prevenirea infectiilor cu noul coronavirus
Articolul următorThailanda: Un cocktail de medicamente utilizate Impotriva gripei si HIV, eficient In lupta Impotriva noului coronavirus