Greva de avertisment in sistemul de sanatate

0
62

Membri federatiei Sanitas au organizat astazi, o greva de avertisment in intervalul 9.00-11.00. Pe 11 mai este anuntata declansarea unei greve generale.

Timp de doua ore, angajatii din sistemul de sanatate au protestat fata de legea salarizarii si regulamentul de acordare a sporurilor.

Vineri, reprezentantii Sanitas au anuntat ca organizatiile judetene au adunat peste 50.000 de semnaturi, ceea ce inseamna ca au fost indeplinite conditiile legale pentru declansarea grevei in cele doua sectoare de activitate. Informatia a fost publicata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Federatiei Sanitas.

Potrivit documentului, membrii Consiliului National au reiterat faptul ca organizatia ramane deschisa la dialog, in conditiile in care partea guvernamentala ofera solutii consistente si real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate in Sanatate si Asistenta sociala prin aplicarea noii legi a salarizarii.

Articolul precedentMinistrul Sanatatii a discutat cu managerii spitalelor din judetul Bacau despre eficientizarea activitatii din spitale
Articolul următorPlan de preventie personalizat pentru romancele cu risc de a dezvolta cancer ovarian