Gheorghiță: Urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează anti-COVID per cabinet

0
11

Numărul de persoane care se vaccinează împotriva noului coronavirus per cabinet urmează să crească din luna aprilie de la 90 de persoane pe zi, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

”În data de 6 aprilie urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează per cabinet, în cele 12 ore ale programului de lucru, de la 60 la 90 de persoane pe zi, așa încât vom crește capacitatea de vaccinare a fiecărui centru. Iar din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania BioNTech/ Pfizer”, a declarat dr. Gheorghiță.

În ceea ce privește distribuirea acestor noi cabinete de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță a precizat: ”Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit aceste cabinete noi deschise pe data de 20 martie, acestea fiind cu prioritate în județele care au avut cea mai mare rată de incidență cumulată a cazurilor. Vă reamintesc că au fost alocate 54 de cabinete noi pentru Municipiul București, 30 de cabinete noi pentru județul Timiș și aproximativ 20 de cabinete noi pentru județul Constanța. Un total 13 județe și municipiul București au primit alocări din cele 167 de noi cabinete.”

 

Articolul precedentDin aprilie, cabinetele de vaccinare anti-COVID din platforma de vaccinare vor avea afișate tipul de vaccin
Articolul următorEMA va inspecta fabricile de vaccin Sputnik V din Rusia