Din aprilie, cabinetele de vaccinare anti-COVID din platforma de vaccinare vor avea afișate tipul de vaccin

0
9

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, cu privire la actualizarea platformei de programare, că fiecare cabinet de vaccinare din platforma de programare va avea, începând din aprilie, afișat tipul de vaccin disponibil în acel centru.

”Începând cu aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afișa tipul de vaccin așa încât orice persoană care își va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de așteptare va ști de la început ce tip de vaccin se distribuie în acel centru”, a declarat col. dr. Gheorghiță.

Un alt aspect subliniat de dr. Gheorghiță a fost și cel legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare, ”cu mențiunea că acest timp de așteptare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare a respectivului centru și, de asemenea, de tipul persoanelor care sunt înscrise în acel centru de așteptare, în sensul în care dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua chiar dacă o persoana din etapa a treia este în primele poziții în lista de așteptare este posibil ca timpul să fie mai lung deoarece sunt preluate cu prioritate persoanele care aparțin de etapa a doua, cei vulnerabili și persoanele care deservesc activități esențiale.”

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Elevii pot merge la școală până la instituirea carantinei
Articolul următorGheorghiță: Urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează anti-COVID per cabinet