Sorin Cîmpeanu: Elevii pot merge la școală până la instituirea carantinei

0
4

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a stabilit cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii care merg în prezent la şcoală să poată face acest lucru şi în continuare, până la instituirea carantinei.

”Am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, şi îi mulţumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu. Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma ”şcolile intră în online la pragul de 6 la mie” cu sintagma ”şcolile intră în online la intrarea în carantină””, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește structura anului școlar și susținerea examenelor naționale, ministrul Cîmpeanu a precizat: ”În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale.”

 

Articolul precedentVlad Voiculescu: Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor
Articolul următorDin aprilie, cabinetele de vaccinare anti-COVID din platforma de vaccinare vor avea afișate tipul de vaccin