Germania dorește ieșirea treptată din izolare

0
20

Germania își dorește o ieșire treptată din izolarea impusă de pandemia de COVID-19, odată cu creșterea numărului de teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

Anunțul a fost făcut de cancelarul german Angela Merkel în cadrul unei reuniuni a partidului său, informează Reuters.

Mai exact, oficialul vrea o ieşire din izolare în trei etape. În primă fază se dorește ridicarea restricţiilor contactelor între persoane, apoi o redeschidere a instituţiilor şcolare şi profesionale. O ultimă etapă ar fi permiterea desfășurării activităţilor sportive și reluarea activității restaurantelor şi activităților culturale.

Ad in title

Germania a prelungit până pe 7 martie restricţiile impuse la nivel national cu scopul de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De luni însă, școlile primare şi creşele au început să fie redeschise în zece landuri, iar saloane de coafură urmeză să fie redeschise săptămânile viitoare.

Potrivit Reuters, numărul de noi cazuri a stagnat în ultima săptămână, iar nivelul incidenţei oscilează în jur de 60 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În cadrul aceleași reuniuni, ministrul german al Sănătăţii ,Jens Spahn, a menționat că intenționează să permită cabinetelor medicilor să vaccineze populaţia după ce vor fi livrate între trei şi cinci milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 săptămânal. Iar asta în contextul în care, activitatea de vaccinare în Germania a fost limitată de problemele legate de producția și livrarea vaccinurilor, mai scrie Reuters.

Până duminică, în Germania, au fost vaccinate peste 3,3 milioane de persoane cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, adică 4% din populație.

 

Articolul precedentUnitatea de terapie intensivă mobilă de la ”Marius Nasta” funcționează momentan fără pacienți
Articolul următorPremierul britanic a prezentat planul complet de relaxare, în vederea ieșirii treptate din lockdown