Peste 350 de personalitati ale lumii medicale din Romania au fost prezente la Gala Sanatatii, locul de intalnire al valorilor din sanatate, eveniment ce s-a desfasurat pe 14 decembrie 2011, la Palatul Parlamentului, in Salonul de Receptii. Cu acest prilej au fost premiate cele mai deosebite realizari din domeniul medical din 2011. Aceasta traditie a promovarii si recompensarii valorilor medicinei romanesti a fost recunoscuta si de reputatii medici specialisti prezenti la eveniment.Gala Sanatatii a apreciat si incurajat si in 2011 valorile care au contribuit si vor contribui in continuare la dezvoltarea sistemului medical romanesc si la ridicarea standardelor de performanta in sanatate, prin mai multe categorii de premii.

Astfel, la Categoria a€œCel mai performant management medical din sectorul public/ privat” locul intai a revenit prof. univ. dr. Petru Armean, managerul Spitalului a€œProf. Dr. Th. Burghele” si dr. Catalin Copaescu, managerul Centrului de Diagnostic si Tratament Delta Hospital.

La categoria a€œExcelenta in cercetare, dezvoltare si inovatie in medicina” primul loc a revenit prof. univ. dr. Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta a€œSf. Ioan” Bucuresti, pentru inventia care ar putea reduce de aproximativ zece ori costurile dializei, inventie ce a primit medalia de aur la Salonul de la Geneva.

Premiul la categoria a€œCea mai buna campanie de informare publica in domeniul sanatatii” a fost acordat prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, care a dedicat recunoasterea primita celor 800 de pneumologi romani. Premiul a fost primit pentru campanile a€œTu poti avea astm, astmul nu te are pe tine!” si a€œTu stii cati ani au plamanii tai?” – editia a III-a.

in acelasi timp, prof. univ. dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii de Neurologie din Romania, a primit premiul de excelenta la categoria a€œCea mai dinamica societate medicala”.

Premiul la categoria a€œCea mai implicata asociatie de pacienti” a fost acordat Fundatiei a€œSalvati-va ingerii”. Cea mai activa societate studenteasca, Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania, a fost premiata la categoria a€œCea mai activa asociatie a studentilor la medicina”.

Premiile de excelenta la categoria a€œImplicare deosebita in activitatea didactica” le-au revenit prof. univ. dr. Ştefan Iosif Dragulescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara si prof. univ. dr. Mihai Jianu, Universitatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” Bucuresti, pentru publicarea lucrarii a€œDiagnostic precoce si tratament in scolioza idiopatica”.

Gala Sanatatii a avut si doua categorii noi. Astfel, premiile de Excelenta Ecosanatate si Noutatea Anului au fost acordate conf. univ. dr. Victor Purcarea, directorul Editurii Universitare a€œCarol Davila” pentru organizarea Congresului International SANABUNAINT – Sanatate, Bunastare, Alimentatie, 15-17 octombrie 2011, Brasov, si dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, pentru Portalul de Educatie Medicala Continua, www.formaremedicala.ro.

La categoria a€œPasiune si implicare in medicina”, premiul de excelenta a fost acordat prof. univ. dr. Vlad Tica, vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania. De asemenea, premiile de excelenta pentru intreaga cariera medicala au fost primite de prof. univ. dr. Crina Sinescu, seful Sectiei Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta a€œBagdasar-Arseni” Bucuresti si de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, decanul Facultatii de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea.

Premiul a€œManagement in medicina de urgenta” a fost acordat conf. univ. dr. Ioana Marina Grintescu. Pe lista personalitatilor premiate la Gala Sanatatii s-a numarat si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Nicolae Lucian Duta. Premiul de excelenta a fost primit pentru informatizarea sistemului de asigurari de sanatate.

Premii de excelenta au primit si prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii a€œGrigore Alexandrescu” Bucuresti pentru tot efortul pe care il depune pentru a salva vietile copiilor, dar si dr. Florin Adrian Secureanu, pentru promovarea tehnologiilor moderne de investigatie medicala.

Un alt premiu de excelenta ales de juriu a fost acordat celui mai longeviv director de spital, respectiv prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, pentru dezvoltare manageriala a unui spital public de urgenta.

in cadrul Galei Sanatatii au fost acordate si premii pentru cei mai buni jurnalisti pe sanatate, dar si o serie de premii unice pentru editia a treia pentru reputatii specialisti care au implementat materialele didactice video in medicina. Un sustinator al acestui tip modern de invatare este rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” Bucuresti, prof. univ. dr. Florian Popa, de altfel si singurul rector al unei Universitati de Medicina care a avut viziunea de a se implica intr-un astfel de proiect innovator si de mare interes si actualitate pentru rezidenti si studenti. Alaturi de prof. univ. dr. Florian Popa in acest proiect sunt si prof. univ. dr. Bogdan Marinescu, prof. univ. dr. Eugen Bratucu, prof. univ. dr. Mircea Beuran, prof. univ. dr. Vlad Ciurea, prof. univ. dr. Ioan Lascar, prof. univ. dr. Dragos Stanciu, prof. univ. dr. Ioan Cordos.

Gala Sanatatii, editia a treia, a fost organizata de Sanatatea Media Group in parteneriat cu Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.