Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, intentioneaza ca in viitorul apropiat sa investeasca mult mai mult in sistemul de urgenta.

a€œin urmatorii 4 ani, Ministerul Sanatatii are in vedere investitii importante in sistemul de urgenta. Conform unui Acord Cadru pe care ministerul l-a incheiat in 2011, vor fi achizitionate peste 1.200 de ambulante in vederea evitarii invechirii parcului auto, si a inca cinci elicoptere care vor asigura functionarea celor patru puncte operative din Bucuresti, Tg. Mures, Iasi si Timisoara/ Arad”, a declarat ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.

De altfel, primul elicopter achizitionat de Ministerul Sanatatii si care este destinat misiunilor de salvare operate de SMURD va fi functional incepand din prima parte a anului 2012.

Ministrul Sanatatii a participat in data de 15 decembrie 2011 la ceremonia de predare a aparatului de zbor in administrarea Inspectoratului General de Aviatie al MAI. Acesta va ajuta la degrevarea unuia dintre elicopterele MAI dotate pentru misiuni de salvare operate in acest moment de SMURD.

Elicopterul este de tip EC 135 T2+, iar costul achizitiei este de peste 26,3 milioane lei. Din acest total, 22 milioane de lei provin de la bugetul de stat, iar restul din venituri proprii sau accize.

Bazele din Tg. Mures si Bucuresti utilizeaza elicoptere achizitionate de catre Ministerul Sanatatii in perioada 2000-2004, iar bazele de la Iasi si Timisoara/ Arad utilizeaza elicopterele MAI, dotate cu echipamente medicale.

Aparatele de zbor cumparate de catre Ministerul Sanatatii vor intra in administrarea Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor, prin transfer.