Fresenius deschide cel mai mare centru privat de dializa din Europa

0
284

Fresenius NephroCare va inaugura oficial la Bucuresti cel mai mare centru privat de dializa din Europa, in data de 23 noiembrie. De asemenea, pana la sfarsitul anului, compania Fresenius are in plan lansarea a doua noi centre de dializa: in Brasov si Ştei (Bihor). in perioada 2009-2010, reteaua centrelor Fresenius se va extinde si la Iasi, Pitesti, Ploiesti si Suceava.

Noul centru privat de dializa beneficiaza de echipamente, proceduri si materiale de ultima generatie, in conformitate cu standardele europene. Capacitatea centrului este de 420 de pacienti.

in Romania, aproximativ 7700 de persoane sufera de afectiuni cronice ale rinichilor. Metodele de tratament sunt hemodializa si dializa peritoneala. Directorul Fresenius Medical Care, Alexandru Ciolan, a afirmat ca media de varsta a pacientilor din Romania este de 52 de ani, mai redusa decat in restul tarilor europene, unde media de varsta este de 64 de ani. in multe cazuri, romanii nu sunt constienti ca sufera de insuficienta renala si se prezinta la medic cand se afla deja intr-un stadiu avansat al bolii. Alexandru Ciolan subliniaza importanta efectuarii regulate a controalelor medicale.

Aproximativ 36% dintre pacientii romani urmeaza tratamente de dializa in centre private. „Piata privata nu implica nici un tip de costuri private care ar putea afecta pacientul sau sistemul de asigurari de sanatate. Tratamentul este gratuit, inclusiv in centrele private de dializa, fiind suportat integral de Casa de Sanatate.”, a declarat Alexandru Ciolan, manager Fresenius Medical Care Romania.

Fresenius NephroCare este lider pe segmentul serviciilor private de dializa si a inregistrat in primele luni ale anului o crestere a cifrei de afaceri de estimativ 80% (44,3 milioane RON), pe fondul deschiderii de noi centre de dializa (in Oradea, Bacau si Bucuresti). Compania Fresenius NephroCare face parte din grupul Fresenius Medical Care Germania.

Articolul precedentDemisie, in plin scandal al diplomelor false
Articolul următorSculptraTM, un tratament pentru corectarea ridurilor fara bisturiu