MS atentioneaza asupra importantei vaccinarii impotriva cancerului de col uterin

0
275

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a sustinut astazi o videoconferinta referitoare la campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. Alaturi de ministrul Nicolaescu s-au aflat si secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Svetlana Preoteasa si prof. dr Adrian Streinu-Cercel.

Scopul intalnirii a fost acela de informa publicul, prin intermediul mass-media, cu privire la importanta vaccinarii impotriva cancerului de col uterin.

Campania de vaccinare va incepe pe 24 noiembrie. Ţinta o reprezinta fetitele de clasa a patra, pentru care au fost achizitionate 110 mii de doze de vaccin, in valoare de peste 30 de milioane de euro. Vaccinarea nu este obligatorie, insa familiile care refuza administrarea vor trebui sa dea o declaratie pe propria raspundere. Vaccinarea include administrarea a trei doze de vaccin in decurs de 6 luni. Peste 80 de tari au introdus deja acest vaccin in schema obligatorie de vaccinare la recomandarea Comitetului de Tehnici de Imunizare.

Scopul programului este acela de prevenire a cancerului de col uterin. „Decizia initierii si finantarii unui astfel de program a fost impusa de realitatea romaneasca: in ultimii 20 de ani, tara noastra a avut cea mai ridicata rata de mortalitate din Europa, din cauza cancerului de col uterin, de 6,3 ori mai mare decat media tarilor din Uniunea Europeana. Mai grav, aceasta rata de mortalitate a fost in continua crestere in ultimii 18 ani”, a declarat ministrul Sanatatii.

Cancerul de col uterin reprezinta, in Romania, principala cauza a mortalitatii prin cancer la femeile cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani.

Articolul precedentDemisie, in plin scandal al diplomelor false
Articolul următorSculptraTM, un tratament pentru corectarea ridurilor fara bisturiu