Finantare europeana pentru persoanele cu handicap

0
175

Comisia Europeana are in plan noi modalitati de finantare europeana pentru masurile de imbunatatire a vietii persoanelor cu handicap, in statele membre. Reprezentantii Comisiei Europene au motivat ca persoanele cu dizabilitati se confrunta si in prezent cu probleme privind accesul la un loc de munca, la educatie si la o locuinta.

Peste 50 de milioane de cetateni (aproximativ 10% din populatia Uniunii Eurpene) sufera de un handicap. Persoanele cu dizabilitati sunt in continuare discriminate, potrivit reprezentantilor Comisiei Europene, intruniti la conferinta „Sa actionam local pentru o societate pentru toti” („Acting locally for a society for all”). Administratia locala poate ajuta la integrarea persoanelor cu handicap, prin asigurea unor conditii speciale: rampe pentru accesul scaunelor cu rotile, intrari mai largi in cadrul incaperilorsi borduri mai joase.

Conform legilor romane, persoanele cu handicap au acces neingradit in locurile publice, adaptare rezonabila a conditiilor la locul de munca in functie de necesitatile acestora, o indemnizatie lunara, buget personal complementar pentru plata unor utilitati.

Articolul precedentDirectorul Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor – ales prin concurs
Articolul următorPersonalitatile medicale, premiate la Gala SanatateaTV!