Doar 9 fetite vaccinate impotriva cancerului de col in judetul Mures!

0
159

in judetul Mures doar 9 fetite au fost vaccinate impotriva cancerului de col uterin, informeaza NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, in perioada 24-27 noiembrie, in judetul Mures au fost informati 2.133 de parinti cu privire la importanta vaccinarii, in cadrul sedintelor organizate in scoli. Dintre acestia, 2.044 au refuzat vaccinarea, doar 89 fiind de acord. Pana in prezent, au foat efectuate numai 9 vaccinari.

Campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin a inceput pe data de 24 noiembrie. Initiatorii acestei campanii, medici romani romani renumiti si reprezentantii Ministerului Sanatatii, sustin ca vaccinarea fetitelor de clasa a patra ar reduce considerabil riscul de aparitia al cancerului de col uterin, prin prevenirea infectarii cu HPV.

Pe de alta parte, alti specialisti romani considera aceasta vaccinare mai mult decat inutila, aceasta putand afecta serios starea de sanatate a fetelor vaccinate.

Conform, ing. Chimist Ştefan Manea, directorul companiei Hofigal, aceasta campanie de vaccinare „nu are nimic in comun cu sanatatea, dar nici cu ultimele cercetari din domeniul cancerului si ale colului uterin, in special”. Potrivit acestuia, cancerul nu poate fi prevenit cu vaccinuri deoarece afectiunea este produsa de bacterii specifice fiecarui organism in parte.

Vaccinarea nu este obligatorie, insa familiile care refuza administrarea vor trebui sa dea o declaratie pe propria raspundere.

Articolul precedentDirectorul Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor – ales prin concurs
Articolul următorPersonalitatile medicale, premiate la Gala SanatateaTV!