Femeile cu o greutate sub limita normala risca sa dezvolte menopauza timpurie

0
7

Un studiu de amploare, efectuat pe aproximativ 79 de mii de femei, arata ca o greutate sub limita normala creste riscul declansarii menopauzei timpurii.

in realizarea studiului, specialistii au pornit de la cercetari anterioare care legau nivelul de grasime din organism de functionarea sistemului reproductiv. Ei au analizat datele a aproximativ 78.759 de mii de femei, pe care le-au monitorizat in perioada 1989-2011. Femeile aveau varste cuprinse intre 25 si 42 de ani, iar informatiile despre acestea au fost adunate prin completarea unor chestionare privind inaltimea, greutatea, statusul menopauzei si efectuarea unor terapii cu hormoni. Datele au fost actualizate la fiecare doi ani, iar acestora li s-au adaugat informatii din adolescenta subiectilor.

in urma cercetarii, specialistii au ajuns la concluzia ca persoanele cu indicele de masa corporala sub 18.5 au prezentat sanse mai mari cu 30% de a dezvolta menopauza timpurie.

Potrivit cercetarilor, cea mai mare probabilitate a prezentei menopauzei timpurii a fost observata la femeile care in perioada adolescentei au avut o greutate sub limita normala. De asemenea, in randul celor care in adolescenta au avut indicele de masa corporala sub 17.5, sansele aparitiei menopauzei timpurii au fost cu 50% mai mari.

Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori americani si a fost publicat in revista Human Reproduction.

Articolul precedentDurerile de dinti: care sunt cele mai frecvente cauze si cum pot fi prevenite
Articolul următorTrei proiecte de inovatie medicala, intre care o aplicatie pentru gestionarea donatorilor de sange, premiate la Bucuresti