Federația Columna: Promisiuni de la minister referitoare la excepția reducerii posturilor vacante în Asistența Socială

0
275
La sediul Ministerului Muncii Muncii și Solidarității Sociale s-a desfășurat miercuri întâlnirea privind salarizarea personalului din Sănătate și Asistență Socială.
„Având în vedere că la această întrunire au participat peste 45 de persoane, o parte din acestea nereprezentând asistența socială, Federația Columna a propus o întâlnire separată numai cu reprezentanții federațiilor reprezentative din acestor sector, pentru a discuta grila de salarizare a Asistenței Sociale, având în vedere principiile transmise de către Federație. Această propunere a fost acceptată de minister” – informează reprezentanții sindicali ai Federației amintite.

Sindicaliștii cer, ministerul promite

Ulterior acestei întâlniri, aceștia au avut întrevedere separată cu ministrul Simona Bucura-Oprescu, Cristian Vasile Bitea – secretar general al Ministerului Muncii  și Radu Canțăr, consilier al Ministrului pentru Asistența Socială:
„Cu această ocazie s-au discutat mai multe probleme urgente legate de buna funcționare a sistemului în situația aplicării proiectului de ordonanță de urgență, care este în pregătire la Guvern. În urma discuțiilor care au durat peste peste o oră, Doamna Ministru a afirmat că va susține personal ca Asistența Socială să fie inclusă la excepția reducerii posturilor vacante doar cu 30%” – menționează Federația Columna.
Articolul precedentSCJU Bistrița: Pacienții cu scleroză multiplă din județ nu vor mai fi puși pe drumuri pentru tratament
Articolul următorFundaţia Pentru Voi lansează proiectul „Mai valoroşi pe piaţa muncii”