Fundaţia Pentru Voi lansează proiectul „Mai valoroşi pe piaţa muncii”

0
482
foto: Fundatia Pentru Voi

Fundaţia Pentru Voi lansează proiectul ‘Mai valoroşi pe piaţa muncii”, un proiect finanţat de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD), care se va desfăşura în perioada 1 august-13 noiembrie.

„Din experienţa noastră de aproape 30 de ani în domeniu, am constatat că persoanele cu dizabilităţi intelectuale au nevoie de mai multe cunoştinţe pentru a putea păstra un loc de muncă.

Comenzile de tipărituri pe care le primim de la companiile partenere pe Unitatea Protejată Pentru Voi sunt tot mai multe şi mai diversificate. Prin acest proiect, vom creşte capacitatea de producţie pe activităţi de tipărire, persoanele cu dizabilităţi vor dobândi noi abilităţi, ceea ce va duce la un randament mai bun dar, şi mai important, beneficiarii acestui proiect vor deveni mai valoroşi pe piaţa muncii” – transmite organizația.

Astfel, zece persoane cu dizabilităţi intelectuale vor participa la două cursuri, unul de tipărire şi celălalt de iniţiere în prelucrare grafică; suportul de curs vă fi realizat într-un limbaj easy to read, ceea ce va perrmite pe viitor replicarea cursurilor şi instruirea unui număr mai mare de persoane cu dizabilităţi intelectuale.

„Vom derula o campanie de conştientizare în rândul angajatorilor şi a comunităţii locale cu privire la potenţialul lucrativ al persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi vom organiza o expoziţiei, într-o locaţie din Timişoara, cu produse realizate de către ele” mai menționează organizatorii.

„La acest apel de proiecte lansat de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Fundaţia „Pentru Voi” a depus două proiecte. Ne bucurăm că au fost acceptate ambele, cu atât mai mult cu cât doar opt dintre proiectele depuse la nivel naţional au fost aprobate cu finanţare. Sunt două proiecte cu teme diferite, dar cu impact atât asupra comunităţii timişorene, cât şi asupra persoanelor cu dizabilităţi intelectuale care vor deveni mai instruite, mai pricepute, mai valoroase pe piaţa muncii. În condiţiile în care rata şomajului este foarte mică în Timişoara şi există o criză a forţei de muncă, angajatorii vor fi avizaţi privind disponibilităţile acestui grup dezavantajat”, a declarat Laila Onu, directorul general al fundaţiei.

Articolul precedentFederația Columna: Promisiuni de la minister referitoare la excepția reducerii posturilor vacante în Asistența Socială
Articolul următorINS: În luna iunie, mai puține decese. Care a fost cauza acestora