Farmaciile si distribuitorii vor fi obligati sa raporteze zilnic produsele care merg la export

0
14

Farmaciile si distribuitorii vor fi obligati sa raporteze la finalul fiecarei zile produsele care sunt trimise la export a anuntat Ministerul Sanatatii, care vrea in acest fel sa aiba o evidenta in timp real a stocurilor de medicamente si sa poata anticipa crizele de medicamente cauzate de exporturile paralele.

in momentul in care anumite stocuri vor scadea sub un prag prestabilit, Ministerul si Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) vor fi alertate si se vor lua masuri pentru a stopa exporturile respectivelor medicamente, a explicat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Pentru implementarea acestui sistem, Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie o platforma informatica unde vor fi raportate zilnic exporturile de medicamente. Potrivit ministrului, aceasta platforma ar urma sa fie functionala in luna noiembrie.

Ad in title

in prezent, exista obligatia raportarii periodice, catre ANMDM a medicamentelor care merg la export, insa centralizarea greoaie a informarilor impiedica urmarirea in timp real a evolutiei stocurilor, astfel incat autoritatile nu pot lua masuri in acest sens in timp util, ajungandu-se la situatii in care anumite medicamente nu mai pot fi gasite, a mai precizat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Articolul precedent(P) Importanta sanatatii picioarelor in viata de sportiv
Articolul următorMS: Programul de vaccinare a copiilor se va face conform schemei nationale de vaccinare din a doua partea a lunii octombrie