Farmaciile si distribuitorii vor fi obligati sa raporteze zilnic produsele care merg la export

0
227

Farmaciile si distribuitorii vor fi obligati sa raporteze la finalul fiecarei zile produsele care sunt trimise la export a anuntat Ministerul Sanatatii, care vrea in acest fel sa aiba o evidenta in timp real a stocurilor de medicamente si sa poata anticipa crizele de medicamente cauzate de exporturile paralele.

in momentul in care anumite stocuri vor scadea sub un prag prestabilit, Ministerul si Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) vor fi alertate si se vor lua masuri pentru a stopa exporturile respectivelor medicamente, a explicat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Pentru implementarea acestui sistem, Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie o platforma informatica unde vor fi raportate zilnic exporturile de medicamente. Potrivit ministrului, aceasta platforma ar urma sa fie functionala in luna noiembrie.

in prezent, exista obligatia raportarii periodice, catre ANMDM a medicamentelor care merg la export, insa centralizarea greoaie a informarilor impiedica urmarirea in timp real a evolutiei stocurilor, astfel incat autoritatile nu pot lua masuri in acest sens in timp util, ajungandu-se la situatii in care anumite medicamente nu mai pot fi gasite, a mai precizat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Articolul precedent(P) Importanta sanatatii picioarelor in viata de sportiv
Articolul următorMS: Programul de vaccinare a copiilor se va face conform schemei nationale de vaccinare din a doua partea a lunii octombrie