Extractul din sofran – tratament impotriva cancerului de san si prostata?

0
216

Curcumina, o substanta activa din sofranul indian, poate ajuta la vindecarea cancerului la san si prostata, prin distrugerea celulelor canceroase, au precizat cercetatorii americani de la Universitatea Ohio.

Cercetatorii au folosit o combinatie de mirodenii si molecule sintetice, care in testele de laborator a ucis celulele canceroase si stopat raspandirea acestora. Moleculele sintetice folosite sunt derivate din curcumina, o componenta naturala activa care se gaseste in radacinile sofranului de India.

Cercetarile stiintifice recente arata ca sofranul are multiple caracteristici prin care lupta impotriva bolilor, inclusiv impotriva tumorilor canceroase.
„Dovezi noi demonstreaza felul in care curcumina interactioneaza cu anumite proteine, pentru a genera o activitate impotriva cancerului in interiorul corpului.”, a precizat James Fuchs, asistent profesor de chimie medicala si farmaceutica la Universitatea din Ohio si cercetator principal in cadrul acestui proiect.

Cercetatorii au testat deja eficacitatea curcuminei impotriva celulelor canceroase. Testele au aratat ca acest compus nu este toxic pentru celulele sanatoase, ci actioneaza numai asupra celulelor canceroase.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentAlimente sanatoase in scoli!
Articolul următorUn robot functioneaza cu un creier compus din neuroni de sobolan