ExpoMedika editia a II-a ce va avea loc in perioada 5-8 iunie 2012 la Palatul Parlamentului Bucuresti, este un concept nou, dinamic, de talie internationala, dedicat domeniului medical. ExpoMedika urmareste sustinerea sistemului medical romanesc prin crearea unui cadru profesionist de intalnire a celor mai importante institutii de stat si private, a asociatiilor medicale din Romania alaturi de principalele institutii de invatamant specializate.

Totodata, evenimentul doreste sa coordoneze si sa aduca in prim plan discutii legate de eficientizarea programelor de sanatate la nivel national, regional si local, de politici de sanatate in concordanta cu normele Uniunii Europene, de problematici legate de achizitii in institutiile medicale precum si de relationare intre structurile de sanatate publica din Romania.

ExpoMedika si-a propus ca prim scop sa incurajeze mediul de afaceri romanesc prin prezenta companiilor de aparatura si tehnologii medicale in cadrul evenimentului. Vor fi expuse echipamente medicale de ultima generatie menite sa trateze si diagnosticheze afectiuni diverse ce se adreseaza in primul rand spitalelor, clinicilor, dar si pacientilor.

ExpoMedika editia a II-a va cuprinde conferinte stiintifice urmate de aplicatii la standurile expozantilor, realizate cu sprijinul Asociatiilor si Societatilor medicale din Romania si din strainatate, speakeri de renume ce vor tine conferinte medicale pe diverse specializari, cum ar fi Medicina de Urgenta, Medicina de Laborator, Cardiologie, Ortopedie, Diabetologie, Pediatrie, Oncologie. De asemenea, medicii participanti la ExpoMedika 2012 vor primi acreditari EMC gratuite si vor avea posibilitatea sa vada expozitii in cadrul carora vor fi prezentate cele mai noi aparate, echipamente si servicii medicale. Totodata, ExpoMedika va cuprinde workshop-uri de specialitate si o Gala Umanitara la care vor participa personalitati din lumea medicala si din cea mondena.

in cadrul evenimentului, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii va sustine simpozionul „Unitati de Primiri Urgente. Prezent si viitor. Problema aglomerarii in unitatile de primiri urgente din Romania”. Simpozionul va avea loc in data de 5 iunie orele 10.00-17.00, in sala N. Iorga, Palatul Parlamentului.

Prima editie a ExpoMedika, desfasurata in perioada 2-4 iunie 2011, s-a bucurat de implicarea Consiliului National Roman de Resuscitare (CNRR), Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) si a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), filiala Bucuresti, conferintele fiind acreditate cu puncte EMC gratuite, in toate cele trei zile ale evenimentului.

in cadrul primei editii ExpoMedika au avut loc demonstratii privind tehnici de resuscitare si prim ajutor pentru populatie, precum si lansare de carte. in cadrul expozitiei au fost prezentate, in premiera pentru Romania, aparate medicale de ultima generatie pentru identificarea cancerului la san, a diverselor disfunctionalitati cardiovasculare sau de tratare a afectiunilor respiratorii. Au fost prezente 40 de companii si peste 1800 de vizitatori din domeniul medical.

Accesul vizitatorilor la evenimentele din cadrul Expomedika este gratuit: accesul la conferinte si acordare EMC gratuite. Intrarea se face pe baza de carte de vizita sau invitatie.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe comunicatemedicale.ro