Oamenii de stiinta americani au descoperit, dupa zece ani de cercetari, metoda prin care depresia poate fi detectata inainte de a se declansa. Mai exact, cercetatorii au ajuns la concluzia ca un simplu test de sange depisteaza depresia chiar inainte de aparitia ei.

Potrivit cercetatorilor, rolul testului de sange este de a identifica o predispozitie la depresie, indicata de anumiti markeri genetici. De asemenea, se poate face diferenta intre depresia majora si cea combinata cu tulburari de anxietate, prezente mai ales la adolescenti.

in general, diagnosticul de depresie este stabilit in functie de simptomele pacientului. Desi testul de sange este o metoda eficienta in depistarea depresiei, acesta nu va inlocui discutiile cu medicul psiholog sau cu medicul psihiatru.

Depresia este o tulburare atribuita sferei afective a vietii psihice umane, care consta in pierderea placerii de a efectua orice activitate considerata, in mod normal, a fi atragatoare. Depresia se manifesta printr-o stare de tristete profunda, constientizata sau nu de catre individ. Apar, de asemenea, simptome precum modificari de apetit, diminuarea greutatii corporale, stari de tulburare de comportament, inhibare, miscari lente lipsite de energie, stare de oboseala, scaderea puterii de concentrare si ganduri pesimiste care pot duce, mai apoi, la planuri si tentative de suicid.