EXCLUSIV Părinte cu COVID,internat la spital de copii: managerul Ulici cere decontarea legală a tratamentului

0
87

Conf. dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că spitalele de pediatrie se confruntă cu problema în care și părinții care însoțesc copiii infectați cu noul coronavirus pot fi bolnavi de COVID-19 și sunt internați împreună cu aceștia, primind un tratament care trebuie decontat în condiții de legalitate.

„Nu este vorba neapărat să primim adulți în spital, este spital de copii. Problema noastră o avem cu aparținătorii copiilor bolnavi de COVID care și ei, la rândul lor, pot fi bolnavi de COVID-19, și ne putem afla în două situații, respectiv cea în care nu găsim niciun spital disponibil prin apropiere ca să putem să îi transferăm acolo. Nu e posibil să găsești loc la Baia Mare pentru cineva care are copilul internat în București. A doua situație este cea în care copilul are sub trei ani și părintele trebuie să stea cu copilul internat și are COVID. Noi trebuie să asigurăm tratamentul acestui părinte, conform protocoalelor pe care le stabilește Institutul „Matei Balș”, tratament ce trebuie decontat în condiții de legalitate de către Casa de Asigurări. Practic, aici este toată discuția”, a explicat managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”.

Conf. dr. Alexandru Ulici a precizat că în prezent nu mai există astfel de cazuri în spitalul pe care îl conduce, dar au fost.

Ad in title

” De asemenea, avem foarte multe cazuri de aparținători care trebuie testați, care consumă din resursele Spitalului ‘Grigore Alexandrescu’. Degeaba testezi copilul dacă nu testezi și aparținătorul. Este limpede lucrul acesta. Sunt niște cazuri care trebuie decontate și stabilit exact cum se procedează în cazul acestor aparținători. De fapt, nu este doar problema noastră, este problema tuturor spitalelor de pediatrie, iar noi suntem la dispoziția autorităților și ce decid ele aia facem pentru că părerea noastră este că în acest moment de criză sanitară, acceptată de toată lumea, trebuie să fie o singură voce, nu să vorbim pe 100 de voci, pentru că așa este cel mai bine pentru pacient. Ar trebui o soluție în acest sens, nu îmi dau seama exact dacă neapărat o modificare legislativă, dar avem promisiunea autorităților că vom găsi o soluție pentru acești aparținători care primesc tratament la noi dacă este cazul”, a adăugat managerul.

 

 

 

Articolul precedentPeste 80.000 de persoane vaccinate în România, de la ultima raportare. Câte reacții adverse s-au înregistrat
Articolul următorDe când se pot face vaccinări fără programare cu serul Vaxzevria