EXCLUSIV Angajații din Sănătate care gestionează pacienți COVID primesc un spor real între 100 și 300 de lei

0
47

Publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 179/2020 care permite depășirea plafonului de 30% pentru sporurile din Sănătate, ar trebui să aducă o creștere maximă a veniturilor cu 115% pentru angajații implicați în gestionarea pacienților COVID. În realitate însă, calculele făcute până acum arată că această creștere se traduce în sume reale cuprinse între 100 și 300 de lei, după cum ne-a explicat preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu.

Acesta a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că după publicarea Legii, probabil că personalul medical va începe să primească banii, calculele fiind deja făcute, dar sumele sunt foarte mici.

“Dacă în teorie vorbim de dublarea veniturilor, cu sporuri cumulate de peste 100%, în practică, sporul pentru pandemie, care este între 55 și 85%, nu prea s-a acordat, sunt cazuri răzlețe în țară, iar sporul de până la 30% (n.r. pentru personalul implicat în gestionarea bolnavilor COVID) se dă proporțional cu timpul lucrat. Și au început să le taie din ore pentru că nu sunt bani. Banii se plătesc din fondurile unității, iar salariații au început să câștige în plus între 100 și 300 de lei. Ce calcule au fost făcute până acum au fost cu aceste cifre, pentru fiecare salariat”, a explicat liderul de sindicat.

Ad in title

Mai mult, acesta a spus că promulgarea Legii privind depășirea plafonului de 30% pentru sporurile acordate în Sănătate ajută doar unitățile sanitare care acordă sporuri pentru pacienții COVID.

“Noi așteptam să rezolve și problema spitalelor din subordinea Ministerului Sănătății, care de la apariția Legii salarizării sunt cumva cu mult sub salarizare față de cele din subordinea autorității locale.  Această apariție a OUG ajută spitalele COVID în sensul că acestea pot cumula mai multe sporuri și astfel veniturile salariaților vor crește cu puțin”, a mai spus Hușanu, adăugând că, de exemplu, în cazul spitalelor de urgență, această lege nu se aplică.

Presupunând că un spital COVID ar acorda toate aceste sporuri, veniturile unui angajat din sistemul sanitar ar trebui să crească cu 115%.

“ Este o situație ipotetică. De exemplu, dacă am calcula în cazul Institutului “Matei Balș”, spitalul cel mai aglomerat COVID, salariții de acolo aveau un spor de 15% pentru boli infecțioase, teroretic, ar mai trebui să primească un spor între 55 și 85% pentru pandemie, un spor de până la 30% pentru îngrijirea pacienților COVID, unii vor putea primi 15-20 sau 30%, în funcție de ce pacienți îngrijesc, pacienți grav, mai puțin grav sau doar transportul acestor pacienți. Pentru un maximum, ar fi 115%. Asta vorbim în teorie, pentru că cei la la Institutul “Matei Balș” nu au primit încă nimic”, a exemplificat Viorel Hușanu.

În realitate, potrivit liderului Sanitas București, nu există o creștere nici măcar de 10% la salariul de bază. Și asta pentru că aceste sporuri se calculează pe minute, pe ore, pe zile, astfel încât un salariat ajunge să câștige între 100 și 300 de lei pe Legea 56, adică sporul de până la 30%.

În ceea ce privește asigurarea sporurilor, reprezentantul Sanitas București a spus că acestea ar trebui să vină de la bugetul de stat, prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la bugetul spitalelor.

“Spitalul prezintă o filă de cheltuială cu aceste venituri, iar Casa de Asigurări ar trebui să le acorde spitalelor în întregime pentru că spitalele nu au cum să susțină. Ei au început să își achiziționeze tot felul de materiale sanitare și echipamente pentru pandemie, care costă foarte mult, iar bugetul cu salariile din contractul cu casa au ajuns la 90%. De unde mai iei medicamente, materiale sanitare și restul?”, se întreabă sindicalistul.

 

Articolul precedentProf. dr. Maria Dorobanțu explică cum SARS-CoV-2 afectează vasele de sânge și care sunt urmările
Articolul următorSCJU Arad a fost inclus în Programul Național de Boli Cardiovasculare