SCJU Arad a fost inclus în Programul Național de Boli Cardiovasculare

0
71

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost inclus în Programul Național de Boli Cardiovasculare, putând asigura astfel accesul cetățenilor din județ la servicii medicale cardiovasculare, performante, se arată într-un anunț al instituției.

Includerea în acest program înseamnă că dispozitivele medicale și materialele sanitare necesare unor intervenții cardiovasculare – specifice tratamentului pacienților cu boli cardiovasculare, vor fi finanțate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad.

“Este vorba despre proceduri de dilatare percutană a stenozelor arteriale – prin montarea de stent la nivelul arterelor coronare, la nivelul arterelor membrelor inferioare, superioare și la carotide respectiv procedura de implantare de defibrilatoare interne”, au precizat reprezentanții SCJU Arad.

Ad in title

Potrivit acestora, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost acceptat în acest program deoarece îndeplinește criteriile de eligibilitate referitoare la diferite proceduri medicale.

”Astăzi am primit vești bune în ceea ce privește Compartimentul de Cardiologie Intervențională, deoarece la un an de la înființarea acestuia, spitalul nostru a fost cuprins în Programul Național de Boli Cardiovasculare, program care presupune finanțarea unor proceduri medicale, esențiale pentru o mare parte a pacienților cu boli cardiovasculare”, a declarat economist Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Articolul precedentEXCLUSIV Angajații din Sănătate care gestionează pacienți COVID primesc un spor real între 100 și 300 de lei
Articolul următorVIDEO Medic UPU Spital ROL 2: Anxietatea românilor e din ce în ce mai mare