Eurobarometru: Majoritatea europenilor consideră promovarea sănătăţii mintale la fel de importantă ca promovarea sănătăţii fizice

0
206

Promovarea sănătăţii mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătăţii fizice, consideră majoritatea covârşitoare a europenilor (89%), arată un nou sondaj Eurobarometru.

„Un nou sondaj Eurobarometru privind sănătatea mintală arată că nouă din zece respondenţi (89%) consideră că promovarea sănătăţii mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătăţii fizice. În acelaşi timp, mai puţin de jumătate dintre respondenţi sunt de acord cu afirmaţia că persoanele cu probleme de sănătate mintală beneficiază de acelaşi nivel de îngrijire ca persoanele care suferă de o afecţiune fizică”, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Aproape jumătate dintre respondenţi (46%) s-au confruntat în ultimele douăsprezece luni cu o problemă emoţională sau psihosocială, cum ar stările de depresie sau anxietate.

Potrivit sondajului, mai mult de jumătate (54 %) dintre respondenţii cu probleme de sănătate mintală nu au primit ajutor din partea unui profesionist.

Aceste rezultate arată că este esenţial să se continue eforturile depuse în domeniul sănătăţii mintale la nivelul UE, se subliniază în comunicatul citat de Agerpres.

Articolul precedentAcad. prof. dr. Leon Dănăilă: „Să nu uităm niciodată că există speranță și că suntem în măsură să influențăm procesul de vindecare a creierului nostru”
Articolul următorZiua Mondială a Sănătății Mintale 2023: ONU și OHCHR lansează politici menite să reformeze legislațiile naționale, să stopeze abuzurile și să îmbunătățească accesul la îngrijiri de specifice de calitate