Eugen Nicolaescu va demisiona de la conducerea Ministerului Sanatatii

0
35

Eugen Nicolaescu isi va depune demisia din fruntea Ministerului Sanatatii, pana la ora 12.00, inaintea sedintei de Guvern din data de 26 februarie 2014. Demisia este rezultatul iesirii partidului Partidului National Liberal de la guvernare.

Eugen Nicolaescu a fost de doua ori ministru al Sanatatii. Primul mandat al lui Nicolaescu s-a desfasurat intre 2005 si 2008, perioada in care a fost demarat Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate pentru populatia de peste 18 ani. Al doilea mandat al lui Nicolaescu in fruntea unuia dintre cele mai importante ministere a inceput in decembrie 2012.

La preluarea portofoliului de la Sanatate, Eugen Nicolescu a subliniat necesitatea stabilitatii sistemului sanitar si crearea unui cadru legislativ care sa puna bazele unei reforme coerente in sanatate. De asemenea, printre obiectivele enuntate de ministrul Nicolaescu la inceputul celui de-al doilea mandat au fost cresterea contributiei taxei pe viciu, construirea unor spitale regionale si dezvoltarea parteneriatului public-privat, introducerea coplatii si reluarea productiei la Institutul „Cantacuzino”.

Ad in title

in cel de-al doilea mandat al ministrului Nicolaescu au fost lansate noile pachete de servicii medicale, lista actualizata a compensatelor si proiectele vizand statutul spitalelor si cresterea veniturilor medicilor.

Articolul precedentStudiu: Pierderea congenitala a auzului este cea mai frecventa afectiune congenitala a nou-nascutilor
Articolul următorDr. Rodica Tanasescu: Bolile cronice netransmisibile sunt o mare povara care pot deveni o tragedie in viitor