Etichetele produselor alimentare trebuie sa contina mentiuni nutritionale si de sanatate. Aceste aspecte trebuie avute in vedere atat in etichetarea produselor alimentare, cat si in prezentarea si in publicitatea acestora.

Altfel spus, trebuie sa se respecte prevederile Regulamentului (CE) privind mentiunile nutritionale si de sanatate inscrise pe produsele alimentare, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit unui ordin in acest sens emis de ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, si facut public pe site-ul Ministerului Sanatatii.

De altfel, verificarea respectarii punerii pe piata a mentiunilor nutritionale si de sanatate inscrise pe produsele alimentare, precum si a conditiilor de utilizare a acestora se face de catre personalul imputernicit de Ministerul Sanatatii.

in acelasi timp, Ministerul Sanatatii si directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

in ceea ce priveste data intrarii in vigoare a ordinului in cauza, acesta va fi valabil odata cu publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, se mai arata in document.