Educarea asupra consumului de fructe si legume, dar si alte obiceiuri alimentare sunt pasi importanti in dezvoltarea copiilor

0
358

Consumul de fructe si legume, precum si crearea de obiceiuri pentru a avea o alimentatie echilibrata reprezinta cativa pasi esentiali pentru sanatatea copiilor.

in acest sens, copiii trebuie sa fie educati ca fructele si legumele reprezinta baza unei alimentatii echilibrate, potrivit unui comunicat de presa.

Conform Organizatiei Mondiale de Sanatate lipsa legumelor din alimentatia copiilor inseamna o greseala privind nutritia acestora, deoarece legumele sunt o sursa importanta de vitamine (complex B, vitamina C, beta caroten), minerale (potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, molibden) si celuloza. Atat mineralele, cat si vitaminele si fibrele au un rol esential pentru imunitatea copilului in lupta cu infectiile, dar prin acestea se asigura si o doza corespunzatoare de energie.

Prin urmare, educatia copiilor asupra consumului de fructe si legume, precum si obiceiurile alimentare sunt foarte importante pentru acestea.

Cu toate acestea, copiii aleg doar fructele si legumele cu care au fost familiarizati, se arata in comunicat.

Prin urmare, este dificil pentru parinti sa convinga un copil sa consume alte legume sau fructe.

Potrivit recomandarile specialistului in nutritie sportiva, Şerban Damian sunt cateva principii fundamentale prin care se poate reduce riscul de a avea un copil mofturos si poate chiar bolnavicios:

1. Parintii trebuie sa decida cand, unde si ce anume va manca copilul, iar acesta va decide ce cantitate va consuma.

2. Serviti masa intr-o incapere linistita si determinati copilul sa se aseze pe scaun. Nu ii distrageti atentia.

3. Pastrati un interval de 3-4 ore intre mese si nu-i oferiti copilului gustari.

4. Sugerati produse diferite si nu renuntati atunci cand copilul refuza sa le consume.

5. Oferiti-i portii mici – de exemplu cat marimea manutei acestuia.

6. Nu folositi ca premiu/recompensa mancarea.

Articolul precedentStudiu: Aditivii alimentari din jeleuri prezinta pentru copii un risc medical in cazul consumului constant si pe termen lung
Articolul următorLa Cluj-Napoca incepe Dental Management Summer University