Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că pentru persoanele care nu se pot deplasa și vor să se vaccineze se vor constitui echipe mobile de vaccinare.

De asemenea, există și posibilitatea alocării unui centru mobil de vaccinare care se va deplasa în localitatea unde numărul persoanelor care nu se pot deplasa și doresc vaccinare împotriva COVID-19 este mare. Astfel se va asigura accesul persoanelor la vaccinare.

”Ele (n.r. – echipele mobile de vaccinare) vor asigura vaccinarea, de pildă, persoanelor care sunt internate în centrele medico-sociale. De pe data de 15 așa se va și întâmpla. Există proceduri în acest sens prin care centrele vor fi programate pentru vaccinare în colaborare cu DSU și nucleul județean al activităților de vaccinare. Practic se stabilește un orar în care echipele mobile merg la sediul centrului și împreună cu administratorul, care are datoria să obțină consimțământul informat al persoanelor de acolo, se efectuează activitatea de vaccinare și ulterior se înregistrează persoanele în registrul electronic. În colaborare cu medicul de familie și cu Direcția de Asistență Socială din Primărie se stabilește numărul persanelor care se află în incapacitatea de a se deplasa la centrul de vaccinare. Și prin intermediul acestor echipe mobile se asigură vaccinarea chiar la domiciliul acestor persoane, iar dacă sunt multe persoane atunci vom aloca un centrul mobil care se va deplasa în localitatea respectivă și va asigura accesul persoanelor la vaccinare”, a declarat pentru un post de televiziune col. dr. Valeriu Gheorghiță.