Medicul Andreea Moldovan, despre redeschiderea școlilor: Am un dubiu vizavi de data de 8 februarie

0
323

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan, a afirmat că nu crede că școlile s-ar putea deschide pe 8 februarie, în contextul în care în România a fost detectată tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasă și care îi afectează mai mult pe copii decât varianta originală de SARS-CoV2.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan, la un post de televiziune.

Reprezentantul Ministerului Sănătății a spus însă că planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare.

“Se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână – 10 zile”, a spus medicul.

Articolul precedentVaccinarea împotriva COVID-19, susținută și de Patriarhia României
Articolul următorEchipe mobile de vaccinare pentru persoanele care nu se pot deplasa