Dr.Zoltan Zakarias: Este nevoie de o schimbare a legislației. Trebuie mutat accentul pe sectorul de prevenție

0
206

Dr. Zoltan Zakarias, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a declarat că este nevoie de o schimbare a legislației în sistemul medical.

„Această schimbare trebuie pornită de la discutarea bazei principiale, trebuie o schimbare de paradigmă. Trebuie mutat accentul pe sectorul de prevenție, ceea ce înseamnă o reevaluare și o reașezare a sistemului de medicină de familie și a programelor de prevenție de tip screening sau includerea acestora în cadrul programelor obligatorii de sănătate, pentru că pe termen lung aceste acțiuni vor aduce beneficii”, a precizat Dr. Zoltan Zakarias.

„Trebuie să analizăm dacă legea actuală a Sănătății poate fi amendată, în sensul în care să cuprindă această schimbare de paradigmă, sau trebuie adoptată o lege nouă, pentru că actuala structură nu poate fi adaptată”, a explicat Dr. Zoltan Zakarias.

„O lege de tip Cod complexă are capitole distincte pe diferite sectoare, iar interacțiunile dintre sectoare se pot controla într-un mod mult mai simplu”, a subliniat Dr. Zoltan Zakarias.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Laszlo Attila: Ar trebui discutat care sunt capitolele disfuncționale din lege și unde trebuie intervenit
Articolul următorDr. Levente Vass: Spitalele nu trebuie închise, ci transformate în ambulatorii de specialitate performante