Dr. Laszlo Attila: Ar trebui discutat care sunt capitolele disfuncționale din lege și unde trebuie intervenit

0
210

Dr. Laszlo Attila, Secretar Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, a declarat că actuala lege a Sănătății a fost modificată de peste 1500 de ori.

„Sunt articole care au fost modificate de cinci ori în același an. Cred că ar trebui discutat care sunt capitolele disfuncționale și unde trebuie intervenit. Ca să ajungem la o lege care să presupună o stabilitate pe o perioadă mai lungă, presupune consens foarte larg din punct de vedere politic. În același timp, ar fi bine să ajungem la un Cod al Sănătății, care, conform Constituției, se consideră  o lege organică”, a precizat Dr. Laszlo Attila.

„Ar trebui să se stabilească un consens în privința obiectivelor și a domeniilor unde vrem să ajungem. Foarte probabil că sunt capitole unde s-ar putea ajunge la un consens. Orice nouă lege a Sănătății ar cuprinde 70-80 la sută din textul actualei legi. Sunt doar câteva capitole care trebuie discutate și unde sunt disensiuni”, a explicat Dr. Laszlo Attila.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Cristian Bușoi: Trebuie să racordăm prioritățile noastre de politici publice cu prioritățile UE
Articolul următorDr.Zoltan Zakarias: Este nevoie de o schimbare a legislației. Trebuie mutat accentul pe sectorul de prevenție