Dr. Tudor Ciuhodaru va candida pentru presedintia Colegiului Medicilor din Romania

0
52

Medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Clinic de Urgente „Sfantul Ioan” din Iasi, si-a anuntat candidatura la presedintia Colegiului Medicilor din Romania (CMR). Conditii de munca adecvate pentru medici si o salarizare corespunzatoare se afla printre prioritatile medicului, membru in Camera Deputatilor.

Anuntul a fost facut de dr. Ciuhodaru pe blogul sau personal.

„iti propun sa actionam impreuna pentru bunastarea acestei profesii. Asta inseamna trei lucruri clare: conditii de munca adecvate, salarizare corespunzatoare si desfiintarea feudelor baronilor din sanatate. Drumul inainte va fi lung. Urcusul va fi greu. S-ar putea sa nu ajungem repede la capat. Numai solidari putem trece cu bine peste ceea ce va urma”, scrie dr. Tudor Ciuhodaru pe blogul sau, intr-un mesaj adresat medicilor.

Actualul presedinte al CMR este dr. Gheorghe Borcean. Acesta a fost ales in functie pe 1 aprilie 2015, inlocuindu-l pe dr. Vasile Astarastoae, care a demisionat la sfarsitul lunii martie a acestui an.

Nascut pe 16 ianuarie 1969, dr. Tudor Ciuhodaru este coordonatorul Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Clinic de Urgente „Sfantul Ioan” din Iasi. Specialist in medicina de urgenta din noiembrie 1997, dr. Ciuhodaru este in prezent si cadru didactic la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iasi, dar si formator in „Urgente Prespitalicesti”.

in urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, medicul a fost ales deputat. Astfel, acesta este initiatorul proiectul legislativ privind interzicerea produselor etnobotanice (adopatat de Parlamentul Romaniei in data de 9 februarie 2010), dar si a legii privind inscrierea tuturor datelor medicale pe cardul national de asigurat, precum si a optiunii pentru transplantul de organe.

Articolul precedentDr. Helga Zeller-Stefan: Si in Germania pacientii ajung prea tarziu la diabetolog
Articolul următor9 spitale din Bucuresti distribuie vouchere pentru investigatiile necesare aprobarii tratamentului fara interferon