Dr. Tudor Ciuhodaru, inițiatorul unui demers legislativ împotriva traficului de droguri în școli: „„Vreau toleranță zero pentru cei care ne ucid copiii”

0
1380
Facebook/ Tudor Ciuhodaru
În calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Sănătate a Parlamentului European, cunoscutul medic Tudor Ciuhodaru transmite că a inițiat nou demers legislativ privind implementarea unui Plan European de luptă antidrog ce prevede măsuri clare printre care și educație pentru sănătate în toate școlile pentru a beneficia gratuit de prevenție, cunoașterea riscurilor, simptomelor, cunoașterea posibilităților de tratament și suport pentru dependenți.
„Senatul USA. Comisia pentru sănătate primară și siguranța pensiilor. Am discutat noi soluții legislative privind explozia deceselor cauzate de supradozele de fentanil cu senatorul Bill Cassidy. Fabricarea ilicită în laborator și prețul redus (comparativ cu alte droguri) au dus la o veritabilă epidemie de supradoză și decese în Statele Unite ale Americii. La fiecare 5 minute un american moare din cauza drogurilor de sinteză iar acum au ajuns și în Europa. Din păcăte fentanilul și alte droguri sintetice nu reprezintă încă cea mai mare preocupare (conform comisarului european Johansson) deși Europa are capacitatea de laborator de a produce droguri sintetice, ceea ce ar putea declanșa rapid o criză (spre deosebire de Statele Unite unde sunt importate din Mexic) iar creșterea cererii de opiode de sinteză este previzibilă în contextul reducerii drastice a ofertei de heroină determinată de interzicerea cultivării macului de către talibanii din Afganistan” – exemplifică apreciatul specialist.

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Vreau toleranță zero pentru cei care ne ucid copiii”

În fața evenimentelor tragice și a statisticilor dezarmante care privesc nivelul adicțiilor în rândul elevilor din România, dr. Tudor Ciuhodaru propune măsuri concrete la nivel legislativ:
„Vreau toleranță zero pentru cei care ne ucid copiii și am propus (în Parlamentul European, ca prim-vicepreședinte al Comisiei de Sănătate) un nou demers legislativ privind implementarea unui Plan European de luptă antidrog ce prevede 3 măsuri clare – pedepse severe (producția și traficul de droguri să fie incluse la infracțiuni extrem de grave ,,euroinfracțiuni” conform articolului 83 din tratatul de funcționare al UE) + educație pentru sănătate în toate școlile pentru a beneficia gratuit de prevenție, cunoașterea riscurilor, simptomelor, cunoașterea posibilităților de tratament, + suport pentru dependenți.
Comisia pentru sănătate primară și siguranța pensiilor. Comisia are jurisdicție asupra unei game largi de aspecte, inclusiv: Legea privind resursele și serviciile de sănătate, abuzul de substanțe și sănătatea mintală, sănătatea orală, disparitățile de îngrijire a sănătății, pensionarea și Corporația de garantare a beneficiilor de pensii prin Legea privind securitatea veniturilor din pensionare a angajaților. din 1974 (ERISA) și activitățile interne ale Crucii Roșii” – transmite acesta prin intermediul unei platforme de socializare.
Articolul precedentSăptămâna Mondială a Spațiului, marcată de o conferință organizată de Centrul de inovație si e-Health din cadrul UMF „Carol Davila”
Articolul următorINSP: 82.050 cazuri de infecţii respiratorii raportate într-o săptămână