Dr. Radu Țincu despre pericolul folosirii instalatiilor improvizate de incalzire

0
81

Dr Radu Țincu, medic primar ATI – Toxicologie la Spitalul Floreasca din Capitala,  a tras un semnal de alarma legat de pericolul folosirii instalatiilor improvizate de incalzire pe perioada rece sau al folosirii incorecte a acestora, lucruri care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon. Acestea pot fi mortale ssu pot genera complicatii grave pe termen lung, a spus el intr-un interviu pentru SanatateaTV.ro.

”inca exista persoane care nu constientizeaza faptul ca acest gaz te poate omori si faptul ca in fata unei intoxicatii cu monoxid de carbon, de cele mai multe ori, persoana respectica este neputincioasa”, a declarat medicul.

El a subliniat ca aragazul poate fi o sursa de monoxid de carbon.

Simptomele intoxicatiei cu monoxid de carbon incep sa apara la cateva zeci de minute de la expunere, ”cu dureri de cap, stare de ameteala, o stare de oboseala, astfel incat majoritatea cred ca au o viroza respiratorie, cred ca au o tulburare gastro-intestinala, pentru ca de multe ori este asociat si cu greata si cu senzatia de varsatura”, potrivit medicului toxicolog.

Articolul precedentGuvernul ungar a preluat şase clinici private de fertilizare in vitro pentru a spori natalitatea
Articolul următorSanatatea mintala, afectata de poluarea aerului