Dr. Nicolae Banicioiu: Tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atat la stat cat si la privat

0
275

Tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atat in unitatile sanitare de stat, cat si in cele private, incepand cu data de 1 mai 2015. Şi asta deoarece incepand cu aceasta data pacientii cu afectiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, in cadrul programului national de oncologie.

Tot pana la aceasta data va fi implementat cadrul legislativ care sa permita derularea acestui subprogram.

„Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie. Avem inca pacienti pe listele de asteptare pentru aceste proceduri. Pana anul acesta, Romania nu a dezvoltat un sistem national de radioterapie. Anul acesta am schimbat modul de organizare si implementare a programelor nationale de sanatate si, asa cum am promis la inceputul mandatului meu, am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o mai mare predictibilitate si adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic. in cadrul acestuia tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atat in unitatile sanitare de stat, cat si in cele private”, a declarat astazi ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu.

in 2014, Ministerul Sanatatii a semnat un Acord cu Banca Mondiala pentru deschiderea de noi centre de radioterapie, numarul acestora fiind deficitar in prezent. Proiectul va beneficia de 40 de milioane de euro prin programul cu Banca Mondiala.

Articolul precedentCe trebuie sa stim despre cardul national de sanatate
Articolul următorRomania are cele mai multe cazuri de tuberculoza din UE