Dr. Gabriela Creteanu: Micul dejun reprezinta unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a manca sanatos

0
53

Micul dejun sanatos este o modalitate eficienta de a reduce factorii de risc care contribuie la declansarea diabetul zaharat si a bolile cardiovasculare, de altfel doua afectiuni ce sunt raspunzatoare de decesele a milioane de oameni in intreaga lume.

„Luat in fiecare dimineata micul dejun reprezinta unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a manca sanatos. Persoanele care mananca micul dejun in mod regulat isi controleaza in primul rand mult mai bine greutatea, isi aduc un aport de fibre alimenatare, de vitamine, de calciu si mai putine grasimi si colesterol. stim ca mesele mai bogate din punct de vedere al aportului caloric trebuie sa se regaseasca in prima parte a zilei, deci sa fie reprezentate de micul dejun si de pranz. Vom avea astfel o mai buna capacitate de concentrare, in prima parte a zilei. De asemenea micul dejun asigura si o crestere a capacitatii cognitive prin stimularea memoriei si prin imbunatateste performantelor pe tot parcursul zilei”, a declarat dr. Gabriela Creteanu, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Suceava.

Potrivit specialistilor in diabet, nutritie si boli metabolice, micul dejun sanatos ar trebui sa insumeze 25% din totalul energetic pentru o zi.

Articolul precedentMS: Imbunatatirea salarizarii personalului medical, conditie pentru insanatosirea sistemului de sanatate
Articolul următorICF va prelua activitatea de hematologie a Institutului National de Hematologie Tranfuzionala „Prof. dr. C.T. Nicolau”