Conf. univ. dr. Magdalena Morosanu: Micul dejun reprezinta principala contributie energetica pe parcursul unei zile

  0
  59

  Micul dejun sanatos reprezinta una dintre cele mai importante masuri prin care putem preveni aparitia diabetului zaharat si a altor boli cronice netransmisibile. Tainele unui mic dejun sanatos trebuie sa fie insusite incadin sanul familiei.

  „Ce inseamna un mic dejun sanatos? inseamna a lua o masa de dimineata care sa nu fie nici prea bogata nici prea sarata, dar care sa constituie principala contributie energetica a vietii noastre. Aceasta energie este mai bine sa o luam din alimentatie decat ca organismul sa recurga la procesele de oxidare si producerea energiei din rezervele interne”, a declarat conf. univ. dr. Magdalena Morosanu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice.

  De asemenea in educarea populatiei cu privirea la adoptarea unei alimentatii sanatoase trebuie sa se implice nu doar medicii si familia ci si industria alimentara. Alarmant este faptul ca alimentatia nesanatoasa duce la aparitia diabetului zaharat la copii cu varste tot mai mici.

  Articolul precedentMS: Imbunatatirea salarizarii personalului medical, conditie pentru insanatosirea sistemului de sanatate
  Articolul următorICF va prelua activitatea de hematologie a Institutului National de Hematologie Tranfuzionala „Prof. dr. C.T. Nicolau”