Sanatatea nu are culoare politica, iar interesele medicilor si ale pacientilor sunt convergente, in ciuda discursurilor care vizeaza obtinerea capitalului politic sau al profitului financiar, a afirmat intr-un comunicat de presa dr. Florin Chirculescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Medicilor dr. Ioan Cantacuzino.

Potrivit dr. Florin Chirculescu, reforma nu poate fi asumata in exclusivitate de nici un partid, indiferent de doctrina, fie ea de dreapta, de stanga sau de centru.

„Reforma sistemului sanitar trebuie dezbatuta in primul rand de specialistii din sanatate, acestia fiind singurii care in perioada critica pe care o traversam pot sa stabileasca prioritatile sistemului si modalitatile prin care putem oferi sanatate publica. Acesti specialisti sunt singurii care pot sa ne arate cat avem de oferit si cum o vom face.”

De asemenea dr. Florin Chirculescu a afirmat ca sanatatea este un factor public determinant care priveste intreaga societate, de la simpli cetateni care au aspiratia de a trai in conditii de demnitate, trecand prin manageri publici sau privati care isi doresc o forta de munca apta de activitate, nestanjenita de boli si ajungand pana la decidentii politici, a caror misiune fundamentala este de a sluji si de a mentine societatea care i-a ales.

Reprezentantii federatiei sustin ca reforma in sanatate este necesara ea fiind dorita de catre medici, dorind continuarea dezbaterilor pe marginea proiectului de lege, contrar aparentelor.

„Reforma din sanatate este strict necesara si este dorita de medici. Facem apel la o dezbatere publica transparenta si fara prejudecati, in numele tuturor medicilor care isi doresc o activitate profesionala onorabila, rasplatita prin respect public, eliberata de prejudecata vinovatiei permanente a categoriei noastre profesionale. Facem apel la o dezbatere competenta, convinsi fiind ca numai astfel adevaratii beneficiari ai reformei, pacientii nostri, vor avea cum sa spere la viata decenta propusa de valorile europene pe care ni le-am asumat”, au declarat dr. Florin Chirculescu.